U Solinu počela gradnja 17 POS-ovih stanova

22.02.2022.

15:20

Autor: Hina/HRT

Solin

Solin

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U Svetom Kaji kod Solina u utorak su počeli radovi izgradnje stambene zgrade sa 17 stanova iz programa društveno Poticane stanogradnje (POS), jednim poslovnim prostorom i parkirališnim mjestima, a ukupna je vrijednost gotovo 15 milijuna kuna.

- Dobit ćemo mogućnost da se 17 obitelji s područja Solina stambeno zbrine i to je najveće zadovoljstvo, rekao je solinski gradonačelnik Dalibor Ninčević prilikom polaganja temeljnog kamena zgrade.


Solin je 'grad mladih', dodao je, a raznim demografskim mjerama pomaže se za njihov ostanak na solinskom području, među kojim je i ovih 17 POS-ovih stanova.


Direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Dragan Hristov rekao je da je APN u suradnji s preostale četiri agencije koje su angažirane na izgradnji poticajne stanogradnje, izgradio više od osam i pol tisuća POS-ovih stanova diljem Hrvatske.


- Ukupna vrijednost tih stanova je četiri milijarde i 300 tisuća kuna, a od toga više je od milijardu kuna državnih poticaja, naglasio je Hristov.


- Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada je izgrađeno 1188 POS-ovih stanova, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!