U Spaladium Areni neki ostali bez cjepiva

17.11.2021.

18:48

Autor: Hina/HRT/D.S.

Cijepljenje u Spaladium Areni

Cijepljenje u Spaladium Areni

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Zbog više od 500 cijepljenih alergičara, neki građani su danas u Spaladium Areni ostali bez cjepiva, a ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr. Marko Rađa ih je pozivao da dođu sutra.

Ravnatelj Marko Rađa objasnio je da je cijepljenje alergičara počelo u podne, ali kako su ih danas liječnici obiteljske medicine poslali čak 500, anesteziolog koji je trebao raditi do 16 sati ostao je pola sata duže kako bi se svi cijepili.


- Ljudi su stalno pristizali, no morali smo zatvoriti vrata jer anesteziolog nije mogao duže ostati s obzirom na to da je u Arenu stigao ravno iz dežurstva, rekao je Rađa.


- Danas nam je u Arenu stiglo više od 500 alergičara, a cijelo vrijeme smo uz njih cijepili i ljude koji nisu alergičari. Bila su dva reda i samo danas smo ih ukupno cijepili više od tisuću. Nažalost, u jedinici vremena se može napraviti ovoliko posla i više ne ide. Svima im sugeriram da na cijepljenje dođu sutra ili neki od sljedećih dana, rekao je Rađa i dodao kako misli da bi ljudi, ako vrata ostave stalno otvorenima, konstantno dolazili.


Drago N., koji nije alergičar, rekao je da je većina njih dobila termin za cijepljenje od županijskoga Nastavnog zavoda za javno zdravstvo.


- Imao sam dogovoreni termin u 14 sati. Došao sam desetak minuta prije, a red je već bio nekoliko desetaka metara. Odmah mi je bilo jasno da se to neće riješiti do otprilike 18,30 sati. Vrata su zatvorili u 16 sati i odlučili da cijepljenja za danas nema više. Nas je pedesetak ostalo vani i inzistirali smo da uđemo u Arenu. Nismo se željeli maknuti, no ubrzo su došla tri policajca, ispričao je Drago N., koji tvrdi da su policiju zvali zaštitari.


Po njegovim riječima, pedesetak je građana danas ostalo bez unaprijed dogovorenog cjepiva, a loše je što su neki od njih stigli s otoka i iz udaljenih mjesta Dalmatinske zagore.


Ravnatelj Rađa tvrdi pak kako je broj necijepljenih danas znatno manji, otprilike njih desetak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!