13:42 / 15.03.2020.

Autor: B.A./Hina

U Split uplovio brod iz Italije, posada u samoizolaciji

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tu nema nikakvih problema jer se zna procedura glede koronavirusa za sve teretne brodove, a to je samoizolacija, rekao je koordinator Lučke uprave
U splitsku Sjevernu luku oko 13 sati uplovio je iz talijanske luke Ravenna brod GEM Star, pod zastavom Paname, koji je došao ukrcati soju, a posada će biti u samoizolaciji, doznaje Hina od Vjeke Grgića, koordinatora Lučke uprave Split.

• Najnovije informacije o pandemiji koronavirusa pratite
ovdje.

- Tu nema nikakvih problema jer se zna procedura glede koronavirusa za sve teretne brodove, a to je samoizolacija. To znači da posada ne smije izlaziti s broda 14 dana. Na brod ide sanitarna inspekcija, zajedno s policijom kako bi obavili formalnosti. Takvo pravilo važi i za putničke i za teretne brodove, objasnio je Grgić za Hinu.

U ovom slučaju soja bi trebala biti ukrcana tijekom triju, četiriju dana, nakon čega će brod GEM Star isploviti iz splitske Sjeverne luke, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!