12:12 / 28.08.2020.

Autor: M.M./HRT

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 114 novooboljelih

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Ilustracija (Matija Habljak/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju.
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 878 obrađenih testova danas je 114 novooboljelih osoba pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 62, Imotskog 6, Kaštela 7, Makarske 2, Omiša 3, Sinja 6, Solina 3, Suptera 1, Trogira 2, Dicma 1, Dugog Rata 2, Dugopolja 2, Hrvaca 2, Klisa 1, Otoka 2, Podbablja 1, Podgore 1, Podstrane 1, Postira 1, Prološca 3, Runovića 1, Segeta 1, Zmijavaca 1 i Ciste Provo 2 osobe. - Epidemija koronavirusa iz minute u minutu   

Od 114 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 38 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1337 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 48 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split dok se 3 osobe nalaze na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split preminula je muška osoba stara 60 godina koja je uz niz drugih komorbiditeta bila pozitivna i na COVID infekciju.

Ravnateljica županijskog Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Željka Karin, nalazi se u samoizolaciji nakon saznanja da je član njezine obitelji pozitivan na koronavirus.

Po saznanju te informacije Karin je obavila testiranje na Covid-19 infekciju, a po pristiglom rezultatu testa potvrđeno je da  nije pozitivna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!