10:36 / 31.08.2020.

Autor: M.M./S.M./HRT/Hina

U Splitsko-dalmatinskoj županiji 31 osoba pozitivna na koronavirus

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na bolničkom liječenju nalazi se 70 Covid pozitivnih osoba, dok se 5 osoba nalazi na respiratoru
Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 213 obrađenih testova danas je 31 novooboljela osoba pozitivna na COVID infekciju i to iz Splita 18, Sinja 3, Hrvaca 1, Klisa 1, Trilja 1, Omiša 1, Podstrane 1, Solina 2, Hvara 1 i Kaštela 2 osobe.

-
Epidemija koronavirusa - najnovije informacije  

Od 31 novooboljele osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije 13 osoba su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostali novooboljeli epidemiološki obrađuju. Ukupno 1505 osoba nalazi se u samoizolaciji.

Na bolničkom liječenju nalazi se 70 Covid pozitivnih osoba, dok se 5 osoba nalazi na respiratoru. Tri osobe se nalaze u karanteni.

KBC Split: Zbog potrebe za novim krevetima preseljeni psihijatrijski bolesnici

Zbog velikog broja zaraženih osoba u Splitsko-dalmatinskoj županiji, posebno među štićenicima domova za starije osobe, u KBC-u Split je ovoga vikenda preseljeno 25 psihijatrijskih bolesnika na lokaciji Firule, na čijim će se krevetima liječiti oboljeli od koronavirusa. To je potvrdio predstojnik Klinike za plućne bolesti KBC-a Split Ivan Gudelj, koji je rekao da su se kreveti Infektološke klinike na Križinama popunili, zbog čega se trebalo naći rješenje za novi broj postelja. Gudelj je kazao da je dio Psihijatrije na Pulmologiji iseljen, te da su se odlučili za taj odjel jer ima poseban ulaz koji je odvojen od Pulmologije.

Splitska bolnica tako sada ima na raspolaganju ukupno 103 kreveta za Covid-19 pozitivne bolesnike, a riječ je o krevetima na Infektologiji i Psihijatriji. Do danas ih je popunjeno sedamdesetak.
Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Ilustracija (Marko Lukunic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!