09:35 / 24.03.2020.

Autor: M.M./Hina

U Splitsko-dalmatinskoj županiji bukte požari

Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Ilustracija (Dusko Jaramaz/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske županije imali su pune ruke posla tijekom noći zbog brojnih požara koji su jučer buknuli u toj županiji.
Vatrogasci s područja Splitsko-dalmatinske županije imali su pune ruke posla tijekom noći zbog brojnih požara koji su jučer buknuli u toj županiji, a gašenje im je otežano zbog jakog vjetra.

Iz Vatrogasno-operativnog centra Split izvijestili su da su u Zelovu kod Muća sinoć oko 22 sata vatrogasci gasili požar trave i niskog raslinja. U gašenju je sudjelovalo 23 vatrogasca sa šest vozila iz Muća, Klisa, Vranjica i iz DVD Zagore. Zbog jakog vjetra je bilo otežano gašenje požara koji je i dalje aktivan zbog čega su gasitelji ostali na terenu i tijekom noći.

U Potravlju kod Sinja gori borova šuma koju gase pripadnici Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Sinja s osam vatrogasaca i četiri vozila. Radi se o požaru na nepristupačnom terenu koji je i dalje aktivan, te ga se nadgledalo i tijekom noći.

Od jučer popodne oko 17 sati lokaliziran je požar između Postira i Orlovice na Braču gdje je do sada izgorjelo oko 1,5 hektara borove šume. S vatrenom se stihijom borilo 34 vatrogasca s područja otoka koji su na raspolaganju imali devet vozila, a i oni su noć proveli na terenu.

I požar u Prološcu Gornjem i Bušenju nedaleko od Imotskog koji je buknuo jučer malo poslije 15 sati nadgledao se prethodne noći. Ondje gori nisko raslinje i hrastova šuma, a na intervenciji je osam vatrogasaca sa tri vozila. Do sada je izgorjelo oko deset hektara.

Uz te aktivne požare županijski su vatrogasci ugasili još šest manjih požara, a oni splitski uz to odradili i nekoliko tehničkih intervencija.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!