11:42 / 22.04.2020.

Autor: HRT

U Splitsko-dalmatinskoj županiji deset novozaraženih

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 102 obrađena testa, još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5, Makarske 4 (svi novooboljeli korisnici su Doma za starije i nemoćne osobe Makarska) i Trogira jedan.
Na području Splitsko-dalmatinske županije od ukupno 102 obrađena testa, još je 10 osoba zaraženo koronavirusom i to iz Splita 5,  Makarske 4 (svi novooboljeli korisnici su Doma za starije i nemoćne osobe Makarska) i Trogira jedan.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Među novooboljelim osobama jedna je zdravstvena djelatnica i to njegovateljica iz Doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajna jedinica u Vukovarskoj ulici.

Osoba je bila u kućnoj samoizolaciji i nije bila u kontaktu s korisnicima, kao ni s djelatnicima Doma za starije i nemoćne.

Sedam osoba nalazi se na respiratoru, i to pet iz Splitsko-dalmatinske i dvije iz Šibensko-kninske županije.

U samoizolaciji je 113 zdravstvenih djelatnika, 13 osoba nalazi se u karanteni u hotelu Zagreb na Duilovu.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su zabilježena 434 slučaja zaraze koronavirusom, od toga je 97 osoba izliječeno, te je na dan 22. 4. 2020. u županiji pozitivno 337 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!