17:58 / 02.05.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

U Splitsko-dalmatinskoj županiji izmijenjeno organiziranje nastave

Od ponedjeljka izmijenjeno organiziranje nastave

Od ponedjeljka izmijenjeno organiziranje nastave

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Na području Splitsko-dalmatinske županije od 3. do 7. svibnja nastava po A modelu - neposredno u školama, osim za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda održavat će se i za učenike završnih razreda srednjih škola i maturante, te je dozvoljena i praktična nastava u školskim objektima.

Kako su potvrdili u nedjelju iz županijskog Stožer civilne zaštite, mijenja se odluka od 8. travnja ove godine, po kojoj se na području Splitsko-dalmatinske županije zbog epidemiološke situacije nastava održavala po A modelu - neposredno u školama, samo od 1. do 4. razreda osnovnih škola.

Sva ostala nastava osnovnih i srednjih škola te za studente Sveučilišta u Splitu održavala se po modelu C - online.

Odlukom o izmjeni ranije odluke za organiziranje nastave na području Splitsko-dalmatinske županije, održavanje nastave za učenike osnovnih i srednjih škola te studente Sveučilišta u Splitu provodit će se po modelu C - online, osim za učenike osnovnih škola od 1. do 4. razreda, učenika završnih razreda srednjih škola te maturante gdje će se nastava održavati po modelu A - neposredno u školi.

Također, praktičnoj nastavi, koja je bila obustavljena odlukom od 8. travnja, dozvoljeno je održavanje u školskim objektima.

Iz županijskog Stožera civilne zaštite su rekli kako su ovakve izmjene prihvaćene zbog "trenutne epidemiološke situacije u Splitsko-dalmatinskoj županiji i preporuka epidemiološke službe Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te nakon obavljenih konzultacija sa Stožerom civilne zaštite Republike Hrvatske, kao i mjerodavnim Ministarstvom znanosti i obrazovanja".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!