Dr. Ivić: Najgori dani otkad je počela epidemija

28.01.2022.

17:00

Autor: HRT

Dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split

Dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U Splitsko-dalmatinskoj županiji je u posljednja 24 sata umrlo 15 osoba, što je najviše u jednom danu od početka pandemije, novozaraženih je 1367, a na respiratoru je 36 oboljelih od covid infekcije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 2306 obrađenih testova danas je 1367 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju, a najviše je u Splitu - 608.

Na bolničkom liječenju, u KBC-u Split su 194 COVID pozitivne osobe, od kojih je 36 na respiratoru. Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata umrlo je 15 osoba. Svi su imali brojne komorbiditete i bili su pozitivni na covid infekciju.

- Ovo su najgori dani otkad je počela epidemija. Nisam mogao zamisliti da može biti ovoliko posla, da može biti ovoliko umiranja. Vidio sam doduše prije petnaest dana, i to sam izjavio jednom prigodom - da gledam prirodnu selekciju na djelu, necijepljene, stare, teško kronično bolesne ljude koji dolaze s koronom praktički umrijeti, kazao je Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC-a Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!