U Splitu će sva djeca biti upisana u vrtićke programe

15.06.2023.

12:45

Autor: Hina/E.P.C.

U Splitu će sva djeca biti upisana u vrtiće

U Splitu će sva djeca biti upisana u vrtiće

Foto: Ivo Cigalj/Miroslav Lelas / PIXELL

Sva prijavljena djeca bit će upisana u vrtićke skupine, a u jasličke će skupine biti upisana djeca čiji su roditelji zaposleni i imaju prebivalište u Splitu, izjavio je splitski gradonačelnik Ivica Puljak. Konačni rezultati znat će se nakon žalbenog roka koji istječe 10. srpnja.


- Ovogodišnji rezultati upisa djece u jaslice i vrtiće bolji su nego godinama prije, ustvrdio je Ivica Puljak na konferenciji za novinare. 


Istaknuo je da objavljeni rezultati nisu konačni i ne znače da neko dijete na kraju neće biti upisano.


U vrtićke skupine bit će upisana i djeca nezaposlenih roditelja


- Žalbeni rok će trajati do 10. srpnja, pa molimo roditelje za strpljenje. Sva će djeca biti upisana u vrtićke programe, bez obzira jesu li roditelji zaposleni ili ne, pa čak i jesu li prijavljeni na području Splita, poručio je Puljak.


Za jaslice je kazao da imaju 11 novih otvorenih skupina, pa se pretpostavlja da će u jasličke programe biti upisana sva djeca čiji su roditelji zaposleni i imaju prebivalište u gradu pod Marjanom.


- Potrudit ćemo se naći određeni broj mjesta i za djecu čiji jedan roditelj nije zaposlen ili koja nisu sa splitskog područja, obećao je splitski gradonačelnik.


Velik pritisak na jasličke skupine 


Ravnateljica Dječjeg vrtića Cvit Mediterana Endica Radić Hozo otkrila je da su već u prvom krugu natječaja upisali svu vrtićku djecu i tri jasličke skupine, a ravnateljica Dječjeg vrtića "Grigor Vitez" Viktorija Rogulj požalila se na veliki pritisak na jaslice.


- Prvi krug natječaja je završen, mnogi su ispunili uvjete. Ove godine su bile određene zakonske promjene, pa se mijenjao i pravilnik, ali uhvatili smo se sa svim u koštac. Slijedi razdoblje za žalbe, a mi ćemo se potruditi da sva djeca dobiju svoje mjesto, rekla je Rogulj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!