19:05 / 07.02.2018.

Autor: HRT

U Splitu i dalje zabrinuti zbog smrada s Karepovca

-

-

Foto: - / -

O problemima koje je sanacija Karepovca prouzročila stanovnicima Splita govorilo se i u emisiji HRT-a Tema dana.
Splićani su i dalje zabrinuti zbog smrada koji se širi s odlagališta Karepovac. Nisu ih umirili sinoć objavljeni rezultati inspekcijskog nadzora Ministarstva zaštite okoliša. Prema njima mjerni parametri u zraku nisu prekoračili granične vrijednosti, osim što je određenim danima kasno noću i rano ujutro - povremeno povećana koncentracija amonijaka. 

Ravnateljica spitskog Zavoda za javno zdravstvo Jasna Ninčević i dalje izražava sumnju. Odbija optužbe da je jučer reagirala politički kada je javno izrazila zabrinutost zbog zraka koji udišu Splićani.

Odgovarajući na poziv gradonačelnika Andre Krstulovića Opare, iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo priopćili su da oni nisu mjerodavni. Sutra ipak stižu inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i ministar Tomislav Ćorić. 

Građani, nakon svega, čini se, polako gube povjerenje u institucije.

Dodajmo ovomu da je posljednja inspekcija Ministarstva zaštite okoliša, potkraj prošlog mjeseca, naložila Gradu Splitu da osigura kemikalije za neutralizaciju mirisa. Rok za provedbu je upravo sutra. Rezultati inspekcije bit će poznati za nekoliko dana.O problemima koje je sanacija Karepovca prouzročila stanovnicima Splita govorili su u Temi dana docent Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i splitski dogradonačelnik Nino Vela.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!