16:50 / 07.03.2018.

Autor: D.P./Hina

U Splitu i okolici opet moraju prokuhavati vodu

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Zbog mjera predostrožnosti preporuča se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike.
Zbog povišenja mutnoće izvorišta Jadra izvan dopuštenih vrijednosti, građanima Splita i okolice ponovno se preporuča prokuhavanje vode za piće, doznaje se u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Vodovodu i kanalizacijama (ViK) Split.

Analiza vode iz vodoopskrbnog sustava tijekom jutra pokazala je da se mutnoća, osim u Gradu Splitu, povisila iznad dozvoljenih vrijednosti i u vodoopskrbnom sustavu na širem splitskom području. 

Zbog mjera predostrožnosti preporuča se građanima da vodovodnu vodu prokuhavaju, posebice za djecu, starije i kronične bolesnike. Mjere ove preporuke ostaju na snazi sve dok se stanje ne normalizira, poručuju u Nastavnom zavodu i VIK-u.

Građani Splita i okolice se problemom zamućene vode koju moraju prokuhavati suočavaju svako malo, zadnji put u prvoj polovici veljače, kada je zbog obilnih kiša koje su pale na području Splitsko-dalmatinske županije došlo do zamućenja izvorišta.
 
Iz preventivnih razloga i tada je preporučeno prokuhavanje vode za piće, posebice za malu djecu i osobe s oslabljenim imunitetom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!