11:42 / 21.04.2018.

Autor: D.M./Hina

U Splitu opet gorjeli automobili - 26 put u posljednjih 15 mjeseci

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Kod osnovne škole na Gripama u potpunosti je izgorio Ford Fiesta, a nagorjeli su Toyota i Opel parkirani u blizini, doznaje se u policiji.
Noćas su u Splitu opet gorjeli automobili. Kod osnovne škole na Gripama u potpunosti je izgorio Ford Fiesta, a nagorjeli su Toyota i Opel parkirani u blizini, doznaje se u policiji. Vatrogasci su dojavu o požaru u Stepinčevoj ulici na Gripama dobili u 23.45, a požar je ugašen točno u ponoć. U tijeku je očevid kojim se utvrđuje je li riječ o namjernom potpaljivanju ili požaru uzrokovanom tehničkim kvarom na vozilu.

U posljednjih 15 mjeseci na širem splitskom području dogodilo se 26 namjerno izazvanih požara na vozilima. Samo u prošloj godini policija je očevid radila na 18 požara u kojima je kao uzrok utvrđen otvoren plamen ili žar. Dovršili su četiri kriminalistička istraživanja, nakon čega su podnijeli tri kaznene prijave za oštećenje tuđe stvari i imovine te jednu za dovođenje u opasnost života i imovine opće opasnom radnjom ili sredstvom.

U policiji kažu kako su požarima gorjela vozila srednje klase, zatim pet teretnih vozila i motocikl. Gorio je Land rover, Suzuki, Toyota, Mercedes, Renault Clio, Seat leon, Citroen u Splitu, Kaštelima, Solinu i Podstrani. Osim fizičkih osoba vlasnici su bile i one pravne, odnosno tvrtke.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!