14:48 / 02.10.2019.

Autor: Ivana Šilović/HRT

U Splitu otvoren područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Splitu je, nakon Osijeka otvoren drugi područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom.
U Splitu je, nakon Osijeka otvoren drugi područni ured pravobranitelja za osobe s invaliditetom.

Cilj je ovoga ureda dostupnija usluga i informiranost jer se znatan broj osoba svakodnevno suočava s nizom problema i ne zna kako ostvariti svoja prava.

Na području četiri dalmatinske županije s otocima, koje će biti usmjerene prema splitskom uredu, živi oko 100 tisuća osoba s invaliditetom.

- Želimo prikazati koliko je važno da institucije budu što bliže gradovima i mjestima gdje osobe živi i na koncu, da mogu ostvariti lakše svoja prava, rekla je Anka Slošnjak, pravobraniteljica za osobe s invaliditetom.

- To je jedan od oblika decentralizacije na čemu ova Vlada i inzistira, naglasila je Vesna Bedeković, ministrica za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku.

- Ovo je nešto što za osobe s invaliditetom znači jer ne moramo više za svaku sitnicu putovati u Zagreb, istaknuo je Mijo Bakić, predsjednik Sportskog saveza invalida, Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!