U Splitu predstavljen projekt namijenjen resocijalizaciji bivših ovisnika

15.12.2022.

13:58

Autor: T.D./Vijesti u 14/HRT4

Ilustracija

Ilustracija

Foto: HTV / HRT

U Splitu je predstavljen projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijedan 3 milijuna kuna, namijenjen resocijalizaciji bivših ovisnika.

Svrha je pružanje psihosocijalne pomoći, savjetovanje i osposobljavanje za samostalan život. Ujedno je obilježena i 30 obljetnica otvaranja prve terapijske zajednice za ovisnike u Hrvatskoj, zajednice Susret.

- Ovaj projekt deinstitucionalizacije je zapravo jedan bliži korak u život. U svakom slučaju cilj je da se što uspješnije resocijaliziraju, da nađu posao, ili se prekvalificiraju, doškoluju i slično. Ono što godinama pokušavamo je senzibilizirati javnost da se to može svakome dogoditi, da to nije sramota. Sramota je ne tražiti pomoć, sramota je skrivati problem, sramota je ako to godinama stavljaš pod tepih, rekla je Bernardica Juretić Rožman, ravnateljica Doma za ovisnike "Zajednica Susret".


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!