12:02 / 13.01.2018.

Autor: HRT

U Splitu se obilježava 28. obljetnica utemeljenja Gradskog odbora HDZ-a

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Splitu se održava svečana sjednica u povodu 28. godišnjice utemeljenja Gradskog odbora HDZ-a. Na sjednici sudjeluje visoko stranačko izaslanstvo na čelu s Andrejom Plenkovićem.
U Splitu se održava svečana sjednica u povodu 28. obljetnice utemeljenja Gradskog odbora HDZ-a. Na sjednici sudjeluje visoko stranačko izaslanstvo predvođeno predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem, ministrima i zastupnicima u Saboru. 

Prije svečane sjednice izaslanstvo je položilo vijence i svijeće kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu na splitskoj Rivi. Premijer Plenković u Splitu je još od jučer, gdje se sastao sa splitskim gradonačelnikom te je odlučeno da će se u Splitu održati sjednica Vlade, a jedna od glavnih točaka bit će premještanje gradske uprave u Spaladium arenu.
 
"Split i Dalmacija okosnica su stvaranja HDZ-a kao pokreta, a i hrvatske države koja je upravo iznjedrena zahvaljujući tom pokretu. I danas će Split i Dalmacija biti okosnica politike kojom gradimo Hrvatsku", rekao je predsjednik Gradske organizacije HDZ-a Petar Škorić.


Plenković: Pitanje granice sa Slovenijom riješiti dijalogom i dogovorom

Predsjednik HDZ-a i premijer Andrej Plenković rekao je u subotu, na svečanom skupu u povodu 28. obljetnice osnutka splitskog HDZ-a, da Hrvatska ima "puno otvorenih pitanja sa svim susjedima" i zatražio od stranke potporu politici da se dijalogom i dogovorom riješi pitanje granice sa Slovenijom.

"Naše stavove tumačimo našim prijateljima i to ćemo nastaviti i siguran sam da ćemo samo na taj način postići rješenje koje će biti prihvatljivo i tako, uz političku volju i pristanak i jednog i drugog naroda i jednih i drugih institucija, biti međusobno i prihvaćeno, a za to je potreban dogovor i dijalog. Na tom tragu naše politike tražit ćemo rješenje za granicu sa Slovenijom i očekujem od vas potporu takvom stavu - mir, racionalnost, staloženost, jer argumenti su vrlo jasni i oni su u biti na našoj strani," istaknuo je Plenković obraćajući se nazočnima na obilježavanju 28. godišnjice osnutka splitskog HDZ-a.

Pritom je kazao kako Hrvatska i Slovenija nisu ranije imale nikakav međusobni veliki problem. "Tu smo odgovorni da pitanje granice sa Slovenijom, koja je jedina zemlja s kojom nismo imali pravi i veliki problem, riješimo na obostrano zadovoljstvo," poručio je Plenković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!