U središtu Rijeke privremena regulacija prometa do sredine 2020.

06.08.2018.

13:34

Autor: Hina/HRT

-

-

Foto: - / -

Radovi će trajati do sredine 2020.
Zbog radova u riječkoj luci na projektu Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata od ponedjeljka je u središtu Rijeke uvedena privremena regulacija prometa, u ulicama Riva i Ulici Ivana Zajca, koja će trajati do sredine 2020., kada bi radovi trebali biti završeni.

Iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture najavili su da će s početkom radova na željezničkom kolodvoru Brajdica, posebice zatvaranjem tunela Sušak, radi radova na njegovu proširenju, sav teretni željeznički promet kroz tunel Sušak s kolodvora Brajdica biti preusmjeren kroz središte grada.

Teretni željeznički promet će se privremeno odvijati između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica, odnosno od izlaska iz glavnog kolodvora Rijeka obalom do Ulice Ivana Zajca, duž Ulice Ivana Zajca do ulaska u kolodvor Brajdica, a autobusna stanica Kod kazališta premještena je u Ribarsku ulicu.

Najveći dio prijevoza će se obavljati od 17 do 5 sati, te od 9 do 14 sati, a od 6 do 9 sati i od 14 do 17 sati nije predviđeno prometovanje manevarskih vlakova.

Za vrijeme radova, tijekom prijevoza tereta između glavnog kolodvora Rijeka i kolodvora Brajdica cestovni promet u ulici Riva i Ulici Ivana Zajca te na Brajdici će se odvijati bez promjena, uz ograničenja u Ulici Ivana Zajca i u zonama križanja.

Zbog rekonstrukcije ulaza u željeznički tunel Sušak na Pećinama mijenja se i regulacija prometa u ulici Šetalište XIII divizije, u kojoj će do rujna biti izgrađena privremena trasa prometa dugačka 90 metara.

Uz to, zbog radova na terminalu Brajdica i željezničkom kolodvoru Rijeka-Brajdica bit će pojačan promet kamiona i drugih vozila na prilaznim prometnicama.

Prema podacima iz Lučke uprave Rijeka i HŽ Infrastrukture,  za projekt Razvoj multimodalne platforme u luci Rijeka i povezivanje s kontejnerskim terminalom Jadranska vrata je odbreno 35,5 milijuna eura, a 85 posto projekta se sufinancira sredstvima Europske unije iz Instrumenta za povezivanje Europe (CEF). Projekt obuhvaća rekonstrukciju željezničkog kolodvora Rijeka-Brajdica, izgradnju novog izvlačnjaka u tunelu Sušak i izgradnju intermodalnog terminala na kontejnerskom terminalu Brajdica. 

Partneri u projektu su Lučka uprava Rijeka i HŽ Infrastruktura, a izvođač radova je zajednica ponuditelja Kolektor Koling  i Euro-asfalt. Rok za izvođenje radova je 24 mjeseca.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!