18:30 / 22.03.2020.

Autor: Nikolina Ćosić/Lucija Judnić/Dnevnik 2/IMS/HRT

U studentskom domu smještena 51 osoba pogođena potresom

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Za sve one koji noć ne mogu provesti u svojim domovima, u Studentskom domu Cvjetno naselje osigurano je 1700 kreveta.
Zagreb je rano jutros pogodio najjači potres u posljednjih 140 godina. Za sve one koji noć  ne mogu provesti u svojim domovima, u Studentskom domu Cvjetno naselje osigurano je 1700 kreveta. Studenti su preseljeni na novu lokaciju.

- Potresi u Zagrebu - najnovije informacije 
-
Kuk: Tlo će se još tresti, ali to je normalna pojava

Od 17 sati od kada su građani počeli pristizati u Studentski dom Cvjetno naselje došla je 51 osoba. Svi oni dobili su i topli obrok, kazao je za Dnevnik 3 Krešimir Matijević. Cijeli dan traje akcija preseljenja, a službe dežuraju ukoliko bi noćas došlo još građana, dodao je. Spremni su, kaže ispuniti sve zahtjeve koje pred njih stavi Krizni stožer. Ne može sa sigurnošću reći koliko bi tih zatjeva moglo biti. Pozvao je sve studente i druge da se pridruže akciji i pmognu drugima.


- To organizira krizni stožer, oni će nama dostaviti podatke koji ljudi dolaze, a mi ćemo ovdje vršiti prihvat i dati im smještaj po sobama, rekao je Mirko Bošnjak, sanacijski upravitelj Studentskog centra Zagreb.  Oni studenti koji nisu bili u domu, za stvari se ne trebaju brinuti, zbrinute su i pod nadzorom  Prema preporuci Ministarstva zdravstva, smještaj ipak neće koristiti oni koji su u samoizolaciji. Za njih će se pronaći drugi.

Grad Zagreb je uveo dvije  besplatne telefonske linije 0800 8805i  0800 8802 za pomoć svima koji ostali bez svojih domova ili su u potresu teško oštećeni. Također, svi građani koji nakon potresa sumnjaju u ispravnost plinskih instalacija mogu se javiti na besplatni broj 0800 400 400. U slučaju poteškoća s opskrbom vodom, građani se mogu javiti na broj 01/616-39-99.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!