21:05 / 11.11.2021.

Autor: HRT/Hina

U subotu velika akcija cijepljenja u Zagorju

Cijepljenje

Cijepljenje

Foto: HRT / HTV

Zbog ekstremnog rasta broja novozaraženih i sve većeg interesa za cijepljenje, ove je subote, 13. studenoga, na području Krapinsko-zagorske županije previđena velika akcija cijepljenja, potvrdio je za Hinu župan Željko Kolar.

Cijepljenje će biti organizirano u 38 ordinacija obiteljske medicine u 28 općina i gradova te u prostorijama Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije na Zivtovom trgu u Zaboku.

U ordinacijama obiteljske medicine svi zainteresirani moći će se cijepiti od 7 do 14 sati, a u prostorijama Zavoda u Zaboku, od 8 do 14 sati. Iznimka u akciji su četiri od 32 jedinice lokalne samouprave, općine Budinščina, Đurmanec, Mače i Kraljevec na Sutli, gdje su liječnici u samoizolaciji.

Župan Kolar pozvao je mještane s tih područja da iskoriste priliku i dođu na cijepljenje u najbližu ambulantu.

- Molim građane da se odazovu cijepljenju jer je više nego vidljivo da je 80 posto smrtnih slučajeva zabilježeno kod necijepljenih. To bi trebao biti dobar motiv da se odluče i da se cijepe, pozvao je krapinsko-zagorski župan te najavio sljedeću veliku akciju cijepljenja i za subotu, 20. studenog.

U svih 38 ordinacija obiteljske medicine cijepljenje će biti moguće bez prethodne najave, a bit će dostupne sve vrste cjepiva kao i sve tri doze bez obzira na to hoće li za cijepljenje osobe biti zadužen njezin liječnik obiteljske medicine ili neki drugi liječnik.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!