13:27 / 20.06.2019.

Autor: HRT

U Svetom Roku zapalio se automobil

-

-

Foto: - / -

Vatrogasci su požar brzo ugasili, a ozlijeđenih nema, priopćila je policija. Tijekom požara s obje strane tunela stvorile su se ogromne kolone.
Ugašen je automobil koji se zapalio u tunelu Sveti Rok u smjeru mora. Vatrogasci su požar brzo ugasili, a ozlijeđenih nema, priopćila je policija. Tijekom požara s obje strane tunela stvorile su se ogromne kolone. 

Prema riječima vatrogasnog zapovjednika HAC-a Mile Ročaka, u 12,54 sati vatrogasni je operater zamijetio na ekranu da je u tunelu S. Rok na ugibalištu stao auto iz kojeg se dimi, i to na udaljenosti od 2000 metara na izlasku iz tunela. U intervenciju su odmah krenula tri vatrogasca sa sjevernog portala i dva s južnog portala, i za dvije i pol minute bili na mjestu intervencije, gdje je auto već bio u plamenu. Uslijedila je evakuacija ljudi iz mnogobrojnih vozila, a ne i evakuacija vozila.

Kako je pojasnio Ročak, operteri su s desne u lijevi cijev puštali ljude kroz pješački prolaz, zbog čega je promet obustavljen u obje cijevi tunela, te je promet morao biti obustavljen u oba smjera. Srećom sve je prošlo bez težih posljedica. No treba reći kako bi, da nije bilo ovako brze intervencije, ovaj slučaj mogao ozbiljnije eskalirati do težih razmjera, jer je zbog produženog vikenda i pojačanog prometa u to vrijeme u tunelu bilo puno ljudi, dodao je.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!