U Tekop Novi polovica zaposlenika su osobe s invaliditetom

25.01.2019.

16:29

Autor: Senka Mošnja/HRT

default error photo
Radionicu sufinanciraju Grad, Županija i Ministarstvo rada. U nedavno uređen prostor u Šijani uloženo je 7 milijuna kuna. Za upravo dobivenih još 3 milijuna - imaju planove.
Radnici Tekop Nove imaju pune ruke posla. Od njih 36-ero, više je od polovice osoba s invaliditetom, pa radionicu sufinanciraju Grad, Županija i Ministarstvo rada.

Tekop Nova izrađuje radnu odjeću i za pulsku Herculaneu,  Pulapromet, Vodovod te za vrtiće i škole, ali i privatne osobe. U nedavno uređen prostor u Šijani uloženo je 7 milijuna kuna, većina je strojeva zamijenjena, kupljen je novi namještaj. Za upravo dobivenih još 3 milijuna - imaju planove.

- Daljnji planovi su dogradnja naše zaštitne radionice, znači idemo ove godine s još 400 kvadrata, to ćemo širiti nešto ovog proizvodnog pogona što imamo i možda neke nove djelatnosti, vidjet ćemo kako tržište bude pitalo, ističe ravnateljica Zaštitne radionice Tekop Nova Mihaela Zubić.

Hoće li to biti praonice rublja za potrebe turizma ili nešto drugo - tek će odlučiti. No, postojeću djelatnost morat će proširiti jer kvalificiranih krojača na tržištu nedostaje. U pulsku Lipu već se godinama nije upisao nijedan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!