22:20 / 05.05.2018.

Autor: D.P./HRT

U Temi dana: O ljudima velikog srca i obljetnici Crvenog križa

-

-

Foto: - / -

O svojem radu i velikoj obljetnici u Temi dana govorili su izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt te članica interventnog tima za djelovanje u katastrofama iz gospićkog Crvenog križa Eleonora Kosović.
Lijepo je znati da postoje ljudi, volonteri i profesionalci, koji su tu kad je potrebno. Koji su spremni u svakom trenutku nesebično priskočiti u pomoć potrebitima i ugroženima. Riječ je o pripadnicima Hrvatskog Crvenog križa.

O svojem radu i velikoj obljetnici u Temi dana govorili su izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt te članica interventnog tima za djelovanje u katastrofama iz gospićkog Crvenog križa Eleonora Kosović.  

Izvršni predsjednik Crvenog križa Robert Markt na početku je emisije kazao kako je Crveni križ od svojeg osnutka prošao nekoliko država i preživio promjene vlasti pridržavajući se svojih temeljnih načela. "To su da se ne smije gledati koje je osoba nacionalnosti ili vjere već da je jedino bitno da pomažemo ljudima u potrebi", rekao je. "U Crvenom križu rade ljudi sa snažnom željom da doprinesu zajednici. Brojke su impresivne jer naših volontera je preko 12 000", naglasio je Markt.

Eleonora Kosović je rekla kako ju je upravo mogućnost da može pomoći ljudima potaknula da se uključi u rad Crvenog križa. Na pitanje što joj Crveni križ pruža kao volonterki kazala je "kako joj pruža jednu veliku obitelj u kojoj joj je jako ugodno te u kojoj se sve radi timski".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!