U Tenji ugovori o najmu novoizgrađenih gradskih stanova

06.06.2023.

14:16

Autor: M.M./HRT/Hina

U Tenji ugovori o najmu novoizgrađenih gradskih stanova

U Tenji ugovori o najmu novoizgrađenih gradskih stanova

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ključeve i ugovore o najmu novoizgrađenih gradskih stanova u osječkom prigradskom naselju Tenji u utorak je novim stanarima uručio gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

Za potrebe stambenog zbrinjavanja osoba s liste kandidata za davanje gradskih stanova u najam, u Tenji je ukupno izgrađeno 68 stanova - 25 garsonijera, po 15 jednosobnih i dvosobnih stanova te 13 trosobnih. Investicija je vrijedna tri milijuna eura.

Gradonačelnik Radić rekao je kako za gradskim gradskim stanovima postoji velika potreba, ne samo u Osijeku, nego i ostalim velikim gradovima u Hrvatskoj.

- Nedavno smo pokrenuli inicijativu Četiri velika grada, u kojoj su Zagreb, Split, Rijeka i Osijeka, a u petak ćemo na sastanku razgovarati i o temi priuštivog stanovanja, koje bi bilo dostupno i platežno moguće građanima u sva četiri velika grada, rekao je je Radić.

Istaknuo je da se na području Tenje, koja je najveći osječki mjesni odbor, pripremaju i provode velika ulaganja.

Kreće izgradnja dječjeg vrtića, rekonstrukcija novog sportsko-rekreativnog centra "Adica" i Ulice Tina Ujevića, a kroz mehanizam Integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU) gradit će se i biciklistička staza kroz cijelo mjesto, naveo je Radić.

Dobrodošlicu novim stanarima poželio je osječki gradski vijećnik i predsjednik Mjesnog odbora Tenja Josip Mihaljević izrazivši uvjerenje da će se brzo uklopiti u lokalnu zajednicu.

U posljednje vrijeme imamo trend dolaska mladih obitelji, radimo na projektima poboljšanja infrastrukture te je ovo vrlo značajan projekt za naše mjesto, dodao je Mihaljević.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!