11:42 / 17.07.2018.

Autor: D.M./Hina

U teretni prostor kombija "ugurao" 37 migranata

-

-

Foto: - / -

Čak 37 migranata pronađeno je u teretnom prostoru kombija kojega su sisačko-moslavački policajci sinoć zaustavili u mjestu Donji Kukuruzari nedaleko državne granice s BiH.
Čak 37 migranata pronađeno je u teretnom prostoru kombija kojega su sisačko-moslavački policajci u nedjelju navečer zaustavili u mjestu Donji Kukuruzari nedaleko državne granice s BiH, izvijestila je policija.

Kombi je vozio 52-godišnji državljanin BiH, nad kojim je provedeno kriminalističko istraživanje.

Vozač se tereti kako je 33 državljana Pakistana i 4 državljana Irana prevozio za unaprijed dogovoren novčani iznos na krajnje nečovječan način. Tako je iz koristoljublja pokušao stranim državljanima omogućiti da ilegalno izađu s teritorija Hrvatske i uđu na teritorij druge države članice EU.

Zbog kaznenog djela protuzakonitog ulaženja , kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici EU ili potpisnici Šengenskog sporazuma, te nečovječnog postupanja prema putnicima, 52-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Tijekom utorka će uz kaznenu prijavu biti doveden na nadležno državno odvjetništvo. Samo zbog nečovječnog postupanja prijeti mu od šest mjeseci do pet godina zatvora.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!