U teretnom vozilu prevozio skoro 15000 kutija raznih vrsta cigareta

16.02.2022.

16:35

Autor: I.Z./HRT

U teretnom vozilu prevozio skoro 15000 kutija raznih vrsta cigareta

U teretnom vozilu prevozio skoro 15000 kutija raznih vrsta cigareta

Foto: - / PU karlovačka

Jučer je na graničnom prijelazu Jurovski Brod, na izlazu iz Republike Hrvatske, izvršena kontrola teretnog vozila bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka, te je utvrđeno da je vozač u vozilu prevozio 14970 kutija raznih vrsta cigareta čiji je promet ograničen. 

Teretnom vozilu bosansko-hercegovačkih registarskih oznaka bilo je pridodano priključno vozilo. Vozilom je upravljao državljanin Bosne i Hercegovine star 35 godina.

Tom prilikom utvrđeno je da je vozač u vozilu prevozio 14970 kutija raznih vrsta cigareta čiji je promet ograničen. Nad muškarcem je provedeno kriminalističko istraživanje te je osumnjičen da je cigarete prevozio u cilju izbjegavanja carinskog nadzora skrivene između i u paletama s ogrjevnim drvom te u metalnom spremniku u dijelu priključnog vozila.

Galerija
U teretnom vozilu prevozio skoro 15000 kutija raznih vrsta cigareta, Foto: - /PU karlovačka
U teretnom vozilu prevozio skoro 15000 kutija raznih vrsta cigareta, Foto: -/PU karlovačka

Vozač je u Republiku Hrvatsku iz Bosne i Hercegovine ušao jučer na graničnom prijelazu Ličko Petrovo Selo, izvijestila je policija.

Zbog sumnje da je 35-godišnjak počinio kazneno djelo Izbjegavanje carinskog nadzora on je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku te će biti doveden u nadležno državno odvjetništvo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!