Uoči Badnjaka dijelila se hrana na gradskim trgovima

23.12.2022.

12:48

Autor: M.M./Dnevnik/IMS/HTV/HRT

Na riječkom Korzu

Na riječkom Korzu

Foto: Goran Kovacic / PIXSELL

U tijeku su posljednje predblagdanske kupnje. Posebice namirnica za blagdanski stol, pa mnogi hrle na gradske tržnice.

HRT-ova novinarka Ivana Debeljak posjetila je zagrebački Dolac. U podnevnom Dnevniku rekla je kako se tamo može pronaći sve što je potrebno za blagdanski stol, ali da su cijene skuplje nego prošle godine.

- Prodavači ističu kako je i prodaja zasad slabija nego prošle godine, ali da kupce očekuju tijekom poslijepodneva i sutra ujutro, rekla je HRT-ova novinarka.

Razgovarala je i s kupcima koji su rekli kako su kupnju darova većinom obavili, ali da je ona skromnija nego prošle godine.

- Većina želi blagdane provesti u miru i s najbližima, a manje im je bitno što će biti na stolu i koliko, istaknula je Debeljak.

Rijeka: Tradicionalna Gastrofešta

Uoči Badnjaka, hrana se danas dijelila u Rijeci, na tradicionalnoj Gastrofešti.

Počelo je s 3.000 porcija prženih ribica, zatim dvije i pol tisuća porcija bakalara na gulaš koji su pripremali iz Studentskog centra, dijelilo se 3.000 kanape sendviča od bakalara na bijelo i 3.000 čaša žlahtine.

Građanima se na gastrofešti pridružio i gradonačelnik Marko Filipović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!