12:28 / 24.11.2020.

Autor: HRT

U tjedan dana 1786 novih slučajeva u Varaždinu

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: Ivica Grudiček/HRT

Foto: - / HRT

U Varaždinskoj županiji evidentirana su 242 nova slučaja zaraze, a testirano je ukupno 534 uzoraka.
Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 242 nova slučaja zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 534 uzoraka, pripćio je županijski Stožer civilne zaštite.

➡️ Koronavirus - najnovije informacije
➡️ Favoriti u utrci za cjepivo protiv Covida-19
➡️ Vrijeđanje epidemiologa i skrivanje kontakata

Varaždinska županija ovime u tjedan dana broji 1786 novih slučajeva što je najviše do sada od početka epidemije, a broj novozaraženih unutar 7 dana na 100.000 stanovnika je time dostigla vrijednost od 1060, što je i dalje najviša vrijednost među svim europskim regijama.Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio visokih 55%, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 47%.

➡️ Sršen: Neki važni znanstvenici kritiziraju sve što se radi
➡️ Sve o koronavirusu 

Broj hospitaliziranih se povećao pa se trenutno na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi 201 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 70 na odjelu infektologije, a 10 na ostalim odjelima u Varaždinu, 16 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, 55 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.

Umiru ljudi koji nemaju teže popratne bolesti

Preminule su 3 osobe pozitivne na COVID-19, što nažalost broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 63. Među preminulim osobama pojavljuju se sve mlađe osobe. Samo u posljednja dva dana preminule su tri osobe, koje su bile na početku 50-ih godina svog života, bez težih popratnih bolesti. Ukupno je do sada od početka ožujka evidentirano 66 preminulih osoba pozitivnih na COVID-19. S kućnog liječenja otpuštena je 231 osoba.

U bolničkom sustavu Opće bolnice Varaždin trenutno je pozitivno 70 djelatnika, dok je 20 djelatnika u mjeri samoizolacije. Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih na području Varaždinske županije dostigao brojku 6875. Aktivnih je 2286.
-

-

Foto: - / HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!