22:32 / 07.04.2019.

Autor: P.F./M.Š./HRT

U tunelu Sv. Ilija poginuo mladić, teško ozlijeđen papinski nuncij Jozić

-

-

Foto: - / -

Automobil kojim je upravljao 24-godišnji mladić u blagom se zavoju zanio u suprotni prometni trak i frontalno se zabio u automobil kojega je vozio monsinjor Ante Jozić.
U teškoj prometnoj nesreći koja se jučer poslijepodne dogodila u biokovskom tunelu Sveti Ilija, poginuo je 24-godišnjak, a teško je ozlijeđen novoimenovani papinski nuncij Ante Jozić. Monsinjora Jozića papa Franjo imenovao je prije dva mjeseca nuncijem u Obali Bjelokosti, a za dvadesetak dana trebao je biti zaređen za biskupa.

Nesreća se dogodila 60-ak metara od ulaza u tunel. Automobil kojim je upravljao 24-godišnji mladić u blagom se zavoju zanio u suprotni prometni trak i frontalno zabio u drugi automobil. Zbog siline udara motor jednog automobila odletio je 40 metara od mjesta sudara. Mladi vozač preminuo je od zadobivenih ozljeda u splitskom KBC-u. 

Drugi vozač bio je mons. Ante Jozić, izabrani naslovni nadbiskup Cisse i apostolski nuncij u Obali Bjelokosti, koji je teško ozlijeđen i nalazi se na Jedinici intenzivnog liječenja. Ima teške ozljede prsnog koša, trbuha, ruku i nogu te unutarnje krvarenje. Izvršen je kiruški zahvat te je prema najnovijim informacijama stanje mons. Jozića stabilno.Ovim putem Splitsko-makarska nadbiskupija izražava sućut obitelji stradalog mladića u ovoj prometnoj nesreći, a sve vjernike i ljude dobre volje pozivamo na kršćansku molitvu i suosjećanje, naveli su u priopćenju iz Splitsko-makarske nadbiskupije.

Biskupsko ređenje mons. Ante Jozića bilo je predviđeno za 1. svibnja u konkatedrali sv. Petra u Splitu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!