11:15 / 24.03.2019.

Autor: S.M./D.M./HRT

U Uljaniku se sastali Štrajkaški odbor i Uprava - nema rezultata

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovec kazao je da je radnike zanimalo je li se dogodilo nešto novo nakon štrajka koji traje već tri dana.
Kriza u Uljaniku ne posustaje. Pred brodogradilište je jutros stiglo oko stotinu kooperanata iz Ukrajine, ali im ponovno nije dopušen ulazak. Radnici brodogradilišta već treći dan stražare pred zavarenim ulazom. U štrajku je oko 1600 radnika. Danas su se sastali predstavnici Štrajkaškog odbora i Uprave.

- Uljanik postao utvrda - radnici odbijaju biti zadnji naraštaj

- Otvoreno: Uljanik - restrukturiranje ili stečaj?

- Željeli smo čuti je li došlo do nekog kontakta između Ministarstva gospodarstva i Uprave, odnosno premijera i Uprave. Nažalost nemamo nikakvih novosti pa smo i dalje u štrajku. Ulaz imaju samo Uljanikovci i eventualno službe kooperanata koje su nužne zbog potrebe zaštite, rekao je predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovec.- Na nastavku daljnje gradnje jaružala i polarnog kruzera inzistirala je ne samo Uprava već i predstavnici vlasnika. No ostali smo pri prvoj odluci te dalje ostajemo pri tome, dodao je Cerovec. Najavio je kako će se štrajkaški odbor i dalje sastajati svaki dan i donositi odluke prema onome što se bude događalo. Dodao je kako je "lijepo čuti da se premijer više brine za kooperaciju brodovlasnika, nego što se brine za radnike koji sedam mjeseci nisu dobili plaću".Predsjednik Vlade Andrej Plenković u središnjem Dnevniku HRT-a osvrnuo se na situaciju u Uljaniku.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!