17:27 / 28.04.2018.

Autor: I.M./Hina

U Umagu svečano otvoren Islamski kulturni centar

-

-

Foto: - / -

U Umagu je otvoren Islamski kulturni centar, ujedno prvi islamski centar u Istri. Objekt je vrijedan 4 milijuna kuna, a izgrađen je zahvaljujući Mešihatu islamske zajednice u Hrvatskoj, dijaspori i donacijama vjernika.

U Umagu je otvoren Islamski kulturni centar, ujedno prvi islamski centar u Istri. Objekt je vrijedan 4 milijuna kuna, a izgrađen je zahvaljujući Mešihatu islamske zajednice u Hrvatskoj, dijaspori i donacijama vjernika.

Gradnja je trajala pune četiri godine. Islamski kulturni centar bit će mjesto molitve i druženja više od tisuću muslimanskih vjernika iz Umaga, a vrata će biti otvorena i svima ostalima. 

Grad Umag, kao i ovaj dio Istre često se ističe kao primjer višenacionalnog suživota, tolerancije i multikulturalnosti, a ovim primjerom to se još jednom potvrđuje, kazao je gradonačelnik Vili Bassanese obraćajući se brojnim uzvanicima među kojima su bili ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, izaslanik ministra vakufa države Kuvajt, muftija dr. Aziz ef. Hasanović, zamjenica župana Istarske županije Giuseppina Rajko, saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović, saborski zastupnik i predsjednik SDP-a Davor Bernardić te domaćini predvođeni imamom Elvedinom ef. Posavljakom

Živjeti u zajednici je civilizacijski doseg i potreba, no živjeti u zajednici u kojoj djelima pokazujemo da je naša raznolikost naše bogatstvo je realnost i ponos Umaga. Graditi, stvarati, uvažavati, razumjeti, prihvatiti, vrijednosti su na kojima dnevno radimo, a čuvajući te vrijednosti, čuvamo sebe i stvaramo bogatstvo naše zajednice, ali i služimo kao primjer boljega svijeta, poručio je Bassanese. Po njegovim riječima, svi teže ka tome da nam bude bolje u životu, no kako je rekao "većina nas možda ne želi razumjeti, ili vrlo brzo zaboravi, da bogatstvo nije samo materijalno. 

Dobre ideje dovode do dobrih rezultata a aktivnosti ovog centra žele upravo približiti ljude jedni drugima. Stoga zahvaljujem svima onima koji su pomogli i uložili svoju ljubav u realizaciji zajedničkog kulturnog centra, istaknuo je glavni umaški imam Elvedin ef. Posavljak. 

-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!