U utrci za župana Požeško-slavonske županije troje kandidata

05.05.2021.

16:22

Autor: Sanja Najvirt/Regionalni dnevnik/IMS/HTV/HRT

Požega

Požega

Foto: HTV / HRT

U izbornoj utrci za čelnu funkciju Požeško-slavonske županije troje je kandidata. U "lov" na glasače kreću: kandidat koalicije Mosta, Domovinskog pokreta i Nezavisnih, zatim mlada nada SDP-a te kandidatkinja HDZ-a.


Ključeve vrata povijesnog zdanja Požeško-slavonske županije na lokalnim izborima želi izboriti zajednički kandidat Mosta, Domovinskog pokreta i liste Nezavisnih. Dolazi iz realnog sektora. 


- Posljednja garnitura vodsta grada i Županije je gotovo kompletno popadala na ispitu morala, časti i sposobnosti. Ja mogu samo reći  da sve ono što oni nisu, moj tim i ja jesmo. Dokazano sposobni, bez optužnica i afera, spremni razviti županiju iz koje mladi neće odlaziti put Njemačke, kazao je Josip Ređo, kandidat za požeško-slavonskog župana Mosta, DP-a, Nezavisnih.


Mladi i stručni ljudi moraju dobiti pravo mjesto pod suncem, poručuje mlada snaga SDP-a. U programu nudi socijalno pravednu, gospodarski jaku županiju orijentiranu na europske fondove i demografsku obnovu.


- Od sve siline projekata financiranih od strane Europske unije, naša županija je jedna od rijetkih koja još nema izlaz na autoput i brzu cestu. Projekti trebaju biti orijentirani prema zajednici, djeci, obitelji, gospodarstvu, poljoprivredi. Županija ne treba vodstvo, nego partnera, obrazovanje, stručnost i ljude, rekao je Luka Samardžija, kandidat SDP-a za požeško-slavonskog župana.


HDZ na čelu županije kandidira dosadašnju gradonačelnicu Pleternice. Grada koji je među hrvatskih deset najboljih u uspješnom povlačenju europskog novca za projekte u gospodarstvu i komunalnoj infrastrukturi. Model koji želi preslikati na cijelu županiju.


- U Požeško-slavonskoj županiji provode se u ovom trenutku projekti vrijedni milijardu i 600 milijuna kuna iz EU fondova što je u konačnici donijelo novih 1500 radnih mjesta u posljednjih pet godina. S druge strane to nam je oslobodilo sredstva za snažniju demografsku obnovu županije, rekla je Antonija Jozić, kandidatkinja HDZ-a za požeško-slavonsku županicu.


U čijem će programu glasači prepoznati ulaznicu u bolju budućnost županije čiji je zapadni dio pretrpio teška stradanja u Domovinskom ratu - pokazat će izbori, već sredinom svibnja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!