13:04 / 24.10.2020.

Autor: HRT

U Varaždinskoj županiji 110 novozaraženih

Foto:  Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 467 uzoraka.
U Varaždinskoj županiji evidentirano je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a testirano je ukupno 467 uzoraka.

Što se tiče izvora zaraze, u 60 slučajeva radi se o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 50 je izvor zaraze nepoznat.

- Vjerojatnost da prilikom izlaska u grad naiđete na osobu koja je zaražena je svakim danom sve veća. Moguće je da je asimptomatska, da ima slabe simptome ili da će tek razviti simptome, ali je već sada jako infektivna. To što vidimo osobu, koja danas nema nikakve simptome, ne znači da ih za par dana neće dobiti ili da ne može proširiti virus i upravo zbog toga je sada posebno važno izbjegavati bliske kontakte, poručuju iz Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 482, na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalazi se 39 osoba s težom kliničkom slikom, 37 na kisiku i dvije su na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutačno su 443 osobe.

Zabilježeno je više postupanja unutar bolničkog sustava zbog četiri nova pozitivna djelatnika. Pozitivno je ukupno 34 djelatnika Opće bolnice Varaždin, a za njih više od 50 je već sada određena mjera samoizolacije s time da je epidemiološka obrada još u tijeku.

Postupanje je bilo i u jednom domu za starije i nemoćne s 30-ak korisnika zbog jednog pozitivnog djelatnika. Epidemiološka obrada je i ovdje još u tijeku, te su uzeti brisovi svih djelatnika i korisnika i određena izolacija izloženih djelatnika i korisnika.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!