U Varaždinskoj županiji 319 novozaraženih i devetero umrlih

13:40 / 05.12.2020.

Autor: HRT/Hina

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 9.986 slučaja zaraze koronavirusom.
U Varaždinskoj županiji zabilježeno je 319 novozaraženih koronavirusom, a umrlo je devetero ljudi, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

➡️ Sve o koronavirusu 
➡️ Plenković na varaždinskom Gradskom vijeću: Velik je pritisak na zdravstvo

U posljednja 24 sata testirano je 765 uzoraka. Varaždinska županija u posljednjih tjedan dana bilježi 1.972 nova slučaja, čime broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika iznosi 1170.

Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalaze se 262 osobe s težom kliničkom slikom. Od toga je 120 na odjelu infektologije i drugim odjelima u Varaždinu, 21 ih je u jedinici intenzivnog liječenja, od kojih je 20 na respiratoru, 73 ih je u Klenovniku i 48 u Novom Marofu. Na liječenju kod kuće nalazi se 2.217 osoba.

Iz Stožera su izvijestili kako je umrlo devet osoba pozitivnih na covid-19. Ukupno su do sada evidentirane 132 umrle osobe pozitivne na covid19, od kojih 28 tijekom prva četiri dana ovog mjeseca. S kućnog liječenja otpuštene su 263 osobe. Od početka epidemije na području Varaždinske županije zabilježeno je 9.986 slučaja zaraze koronavirusom.

Robert Vugrin, načelnik stožera civilne zaštite Varaždinske županije kazao je da je ta županija, prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije, 16 dana bila najugroženija regija u cijeloj Europi. Od jučer je tu poziciju, po 14-dnevnoj incidenciji, preuzela Međimurska županija, a očekujemo da i po 7-dnevnoj incidenciji Varaždinska županija više neće biti na prvom mjestu, dodaje Vugrin.

Nenad Kudelić, ravnatelj Opće bolnice Varaždin, istaknuo je da se svakodnevno, više od 120 djelatnika u OB Varaždin nalazi "van pogona" upravo zbog zaraze ili samoizolacije te da je trenutačno više od 100 djelatnika pozitivno na koronavirus. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!