13:37 / 27.11.2020.

Autor: I.G./M.M./HRT

U Varaždinskoj županiji 390 novozaraženih, preminule tri osobe

Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Javorovic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U Varaždinskoj županiji evidentirano je 390 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe.
U Varaždinskoj županiji evidentirano je 390 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a preminule su tri osobe.

➡️ Covid-19 - najnovije informacije
➡️ Sve o koronavirusu
➡️ Predstavljene nove mjere za suzbijanje koronavirusa
➡️ Bubaš: Učinkovitost mjera možemo vidjeti za otprilike 6 tjedana  

Varaždinska županija ovime u posljednjih tjedan dana broji 1819 novih slučajeva, što je nova najviša vrijednost, a broj novozaraženih unutar sedam dana na 100.000 stanovnika je dostigla vrijednosti 1080.

Udio pozitivnih na COVID-19, među testiranim uzorcima simptomatskih pacijenata, jučer je iznosio 62 posto, dok je udio pozitivnih u svim testiranim uzorcima 50 posto. Posebno zabrinjavajući je podatak da je udio pozitivnih među komercijalnim testovima visokih 31 posto. To znači da je pozitivna svaka treća osoba, koja zapravo bez indikacija i uputnice liječnika dolazi po nalaz za vlastite potrebe, kao što je odlazak u inozemstvo.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se 216 osoba s težom kliničkom slikom. Od toga je 69 na odjelu infektologije, a 15 na ostalim odjelima u Varaždinu, 18 ih je u jedinici intenzivnog liječenja od kojih je 17 na respiratoru, 64 ih je u Klenovniku i 50 u Novom Marofu.

Preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19, što nažalost broj preminulih tijekom ovog mjeseca povećava na 83. Ukupno je do sada od početka ožujka evidentirano 86 preminulih osoba pozitivne na COVID-19.

S kućnog liječenja otpuštene su 232 osobe.

Ovime je od početka epidemije na području Varaždinske županije broj zaraženih dostigao brojku 7713. Aktivnih je 2475, a na liječenju kod kuće nalazi se 2259 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!