14:08 / 16.09.2020.

Autor: M.M./HRT

U Varaždinskoj županiji četiri nova slučaja zaraze koronavirusom

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Ilustracija (Davor Puklavec/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom.

-
Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu 

Dvije osobe s blažom kliničkom slikom povezuju se sa svadbom održanom 5. rujna u Varaždinu, čime je broj potvrđenih slučajeva s tog događaja narastao na četrnaest.

Pozitivne su i dvije osobe starije životne dobi koje su iz Splitsko-dalmatinske županije, no razboljele su se tijekom boravka u Varaždinskoj županiji i hospitalizirane su u Općoj bolnici Varaždin.

U istom razdoblju zabilježen je još jedan slučaj oporavka, pa je sada aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 32, čemu treba pribrojiti jednog hospitaliziranog stranog državljanina i dvije hospitalizirane osobe iz druge županije.

U Općoj bolnici Varaždin na liječenju je deset osoba, od toga sedam iz Varaždinske županije, a još se dvije osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Kod kuće se liječe 23 osobe.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirana su 193 slučaja zaraze, a dodatnih 15 slučajeva pripisuje se zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!