15:02 / 09.09.2020.

Autor: Hina

U Varaždinskoj županiji četiri novooboljela

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: Nel Pavletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 179 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom od kojih su dva asimptomatska povezana s nedavnom svadbom i dva uvezena, izvijestio je u srijedu županijski Stožer civilne zaštite.

- Epidemija koronavirusa - iz minute u minutu 

S te je svadbe, održane 5. rujna u Varaždinu,  trenutačno evidentirano pet pozitivnih slučajeva, a 53 osobe s područja Varaždinske županije nalaze se u samoizolaciji.

Druga dva slučaja uvezena su iz inozemstva, i to jedan iz Engleske, a jedan iz Češke. U oba slučaja riječ je o mlađim osobama, koje se liječe kod kuće.

Iz varaždinskog županijskog Stožera civilne zaštite ističu da je pozitivna činjenica da se u protekla 24 sata oporavilo 12 osoba te da je osobama povezanima sa svadbom od 15. kolovoza većinom istekla mjera samoizolacije.

U mjeri samoizolacije na području Varaždinske županije trenutačno se nalazi 166 osoba. Broj aktivnih slučajeva pao je na 57, no broj hospitaliziranih je ostao nepromijenjen, navodi se u priopćenju. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutačno se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se jedna osoba još liječi u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirano je 179 slučajeva zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

U posljednjih mjesec dana testirano je ukupno 3.777 uzoraka, a detektirano 111 osoba pozitivnih na COVID-19, što znači pojavnost virusa od 2,9 posto u testiranim uzorcima, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!