14:31 / 07.09.2020.

Autor: T.V./Hina

U Varaždinskoj županiji dva nova slučaja

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. U oba slučaja radi se o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, mlađe su životne dobi i liječe se kod kuće.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer civilne zaštite. U oba slučaja radi se o bliskim obiteljskim kontaktima prethodno zaraženih osoba, mlađe su životne dobi i liječe se kod kuće.

S obzirom da su se u međuvremenu oporavile dvije osobe, broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji je 69. Devet osoba nalazi se na bolničkom liječenju, a 60 ih se liječi kod kuće.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji registrirana su 173 slučaja zaraze i dodatnih 15 slučajeva koji se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 236 osoba, a sve su bliski kontakti potvrđeno zaraženih.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 186 uzoraka, a u posljednjih 30 dana ukupno 3617 uzoraka putem bolničkog sustava i COVID ambulante.

U istom razdoblju testirano je i 1300 uzoraka na zahtjev građana, navodi se u priopćenju Stožera civilne zaštite Varaždinske županije.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!