10:16 / 15.09.2020.

Autor: I.G./HRT

U Varaždinskoj županiji jedan novi slučaj zaraze koronavirusom

Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Ilustracija (Nikola Cutuk/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentiran je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

-
Epidemija izazvana koronavirusom - iz minute u minutu 

Radi se o asimptomatskoj osobi iz svadbene svečanosti održanoj prije 10 dana u Varaždinu, a to je 12. potvrđeni slučaj s tog događanja.

U mjeri samoizolacije trenutno se nalaze 194 osobe od kojih su 53 osobe s područja naše županije stavljene u samoizolaciju zbog svadbe, a 21 učenik i 21 roditelj se nalaze u samoizolaciji zbog pozitivnog učenika jedne varaždinske osnovne škole.

U istom razdoblju evidentirana su četiri nova slučaja oporavka čime je aktualni broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji 31, čemu treba pribrojiti i jednog hospitaliziranog stranog državljanina.

Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici Varaždin sada se nalazi osam osoba, od čega je jedna osoba strani državljanin, dok se dvije dodatne osobe liječe u Klinici za infektivne bolesti u Zagrebu. Na liječenju kod kuće nalaze se 22 osobe.

Od početka epidemije u Varaždinskoj županiji ovo je 189. registrirani slučaj zaraze, a dodatnih 15 slučajeva nam se pripisuju zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!