16:53 / 10.05.2020.

Autor: B.A./HRT

U Varaždinskoj županiji nema novooboljelih

Ilustracija: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Ilustracija: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ukupni broj oboljelih i dalje je 47, a ozdravilo je 40 osoba ili njih 85 posto.
U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa, a ozdravila je jedna osoba, priopćeno je danas. Time je ukupni broj oboljelih i dalje 47, a ozdravilo je 40 osoba ili njih 85 posto. Aktivno bolesnih je još sedmero osoba, od kojih se četvero nalazi na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a troje u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“ u Zagrebu.

U Hrvatskoj 11 novozaraženih, tri osobe preminule, ukidaju se propusnice

U protekla 24 sata testirano je 49 osoba, a time ukupno do sada 1.871 osoba. 

- Vidljivo je da se u sklopu treće faze popuštanja mjera posljednjih dana kontinuirano s nacionalne razine objavljuju nove upute i odluke, koje pobliže pojašnjavaju što je sve opet dozvoljeno i pod kojim uvjetima. Kako ne bi dolazilo do pogrešnih tumačenja izostavljanjem bitnih detalja pojedinih uputa i odluka, ponovno upućujemo sve zainteresirane građane na službene stranice Ravnateljstva civilne zaštite Republike Hrvatske i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Vezano za epidemiološku situaciju u Varaždinskoj županiji, njome trenutno svakako možemo biti zadovoljni, a što se tiče predstojeće faze popuštanja mjera, mogu samo naglasiti da sada, više nego prije, svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana, rekao je načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije Robert Vugrin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!