13:09 / 22.04.2020.

Autor: HINA/HRT

U Varaždinskoj županiji novih troje zaraženih

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Varaždinskoj županiji su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a radi se o bliskim kontaktima osoba koje su u zadnja četiri dana evidentirane kao covid-19 pozitivne.
U Varaždinskoj županiji su potvrđena tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a radi se o bliskim kontaktima osoba koje su u zadnja četiri dana evidentirane kao covid-19 pozitivne.

• Koronavirus - epidemija iz minute u minutu

Županijski Stožer civilne zaštite priopćio je kako su među novozaraženima po jedna osoba starije, srednje i mlađe dobi. Sve su smještene u Opću bolnici Varaždin i trenutno su dobrog općeg stanja.

Za posljednjih pet oboljelih osoba epidemiološkom obradom su 'mapirana' 33 kontakata i svi su stavljeni pod mjeru samoizolacije.

U srijedu su potvrđena i tri nova slučaja oporavka, pa je ukupan broj dosad oboljelih 37 osoba, a ozdravilo ih je ukupno 30

Na liječenju u varaždinskoj bolnici nalazi se petero oboljelih, a kako se jednoj osobi zdravstveno stanje pogoršalo prebačena je u Zagreb te se sada dvije osobe s područja županije liječe u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević".

Jučer je testirano novih 56 uzoraka, čime je ukupna brojka testiranih sada 1036.

Načelnik županijskog Stožera Robert Vugrin istaknuo je da se testiraju sve osobe kod kojih simptomi upućuju na mogućnost zaraze koronavirusom.

Pozvao je građane da budu pozorni na moguće simptome i imaju li ih telefonski kontaktiraju svog liječnika obiteljske medicine te ne napuštaju kuću.

Vugrin je ustvrdio da petero oboljelih u zadnja četiri danas nisu posljedica mjere da se županijom može kretati bez propusnica, s obzirom da je prosječno vrijeme inkubacije virusa pet do sedam dana. "Taj efekt nam tek predstoji, kazao je Vugrin.

Pod mjerom samoizolacije nalazi se 1127 osoba, po čemu se Varaždinska županija sada nalazi na drugom mjestu u državi, iza Grada Zagreba.

U zadnja 24 sata varaždinska policija zabilježila je dva nova kršenja samoizolacije, odnosno osobe u trenutku provjere nisu zatečene na kućnoj adresi, kao i 34 slučaja kretanja bez valjane propusnice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!