13:03 / 08.11.2020.

Autor: HRT

U Varaždinskoj županiji u posljednjih tjedan dana više od 1500 novih slučajeva

Ilustracija, foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Ilustracija, foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 254 nova slučaja zaraze koronavirusom.
Tiijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirana su 254 nova slučaja zaraze koronavirusom.

Na bolničkom liječenju nalazi se ukupno 119 osoba s težom kliničkom slikom, od čega su 73 osobe na odjelu infektologije u Varaždinu, 15 ih je u jedinici intenzivnog liječenja na respiratoru, a 31 u Klenovniku. Preminule su tri osobe pozitivne na COVID-19. Dvije osobe su starije životne dobi, jedna srednje životne dobi, a sve su bolovale i od drugih teških popratnih bolesti.

Tijekom posljednjih tjedan dana u Varaždinskoj županiji evidentirano je ukupno 1516 novih slučajeva čime je 7-dnevni broj novih slučajeva na 100.000 stanovnika dostigao već broj 900.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 1789, s obzirom na to da imamo i 86 otpusta s kućnog liječenja. Od samog početka pandemije do danas evidentirano je ukupno 3225 slučajeva zaraze u našoj županiji.

- Želimo upozoriti na jednu grešku kod korištenja maski, koja se još uvijek, osam mjeseci od pojave koronavirusa, učestalo primjećuje. Glavna funkcija maske za lice jest da štiti usta i nos od čestica virusa koje ulaze ili izlaze iz tijela. Ako nos ostane otkriven, čestice i dalje imaju otvoren izravan put u i iz organizma i to je gotovo kao da masku uopće ne nosite. Stoga, da bi maska bila učinkovita, treba prekrivati i usta i nos. – podsjećau iz Stožera.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!