12:00 / 16.03.2020.

Autor: M.Š./Hina

U Varaždinu odgoda plaćanja

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: Emica Elvedji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je u ponedjeljak izjavio kako je Grad spreman da se odgodi plaćanje komunalne naknade, da su zasad rokovi plaćanja građana gradu pomaknuti za mjesec dana, a što se tiče poreza čekaju se državne mjere.
Varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok je u ponedjeljak izjavio kako je Grad spreman da se odgodi plaćanje komunalne naknade, da su zasad rokovi plaćanja građana gradu pomaknuti za mjesec dana, a što se tiče poreza čekaju se državne mjere.

U Varaždinu je stanje u vezi s koronavirusom nepromijenjeno i vrijede dosadašnje mjere i preporuke za sprječavanje širenja virusa.

Čehok je rekao da je u Varaždinu još uvijek petero zaraženih. Ponovio je preporuku građanima da izbjegavaju okupljanja s većim brojem ljudi, a ugostiteljskim objektima da rade na terasama.

Za roditelji koji nemaju gdje ostaviti djecu predškolske dobi radi Dječji vrtić Varaždin u Dravskoj ulici i danas je u vrtiću bilo 40-ak djece.

Zamjenici gradonačelnika, Zlatan Avar, koji je i načelnik Stožera Civilne zaštite i Sandra Malenica pohvalili su samoorganiziranje građana za pomoć starijim osobama, ali su ih pozvali da se prvo jave Gradskom društvu Crvenog križa koje provodi takve aktivnosti.

Za ponedjeljak popodne sazvana je redovita sjednica Gradskog vijeća, a održat će se uz preporučene mjere, poput dezinfekcijskih sredstava i razmaka među osobama.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!