Ubijen muškarac, nakon bijega i sukoba s policijom mrtav i počinitelj

29.03.2023.

Zadnja izmjena 19:11

Autor: Zrinka Perić/T.V./Dnevnik/HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Još se istražuju motivi ubojstva u Vinkovcima. Kasno sinoć ispred obiteljske kuće ubijen je 63-godišnjak. Ubio ga je sin, koji je poslije napada otišao i u kuću svojeg brata, kojeg ondje nije pronašao, te je pobjegao automobilom. Nakon što mu je policija ušla u trag - sakrio se uz rijeku Bosut, a na poziv na mirnu predaju počeo je pucati prema policajcima. Njegovo je tijelo zatim pronađeno u rijeci. Neslužbeno, ubijeni je vinkovački poduzetnik, a ubojica najmlađi od četvorice njegovih sinova.

U Vinkovcima ubijen muškarac, policija pronašla i tijelo počinitelja

U Vinkovcima ubijen muškarac, policija pronašla i tijelo počinitelja

Foto: Davor Javorovic / PIXSELL

Stanovnike ovog mirnog vinkovačkog naselja probudili su noćas pucnjevi iz vatrenoga oružja.

- Vidimo tu policijske automobile, trči se gore dolje, bilo je tu osam policajca, tu su blokirali cestu, tamo su blokirali cestu, opisuje dramatične trenutke susjed Slavko Radić.

Ni slutili nisu da je u krvavi pohod krenuo njihov susjed koji je sve najavio u oproštajnoj poruci koju je poslao prijateljima i brutalnoj videosnimci. Snimio je masku, rukavice, alkohol i oružje te najavio što će učiniti. Najprije je ispred obiteljske kuće usmrtio oca. Zatim s pištoljem ušao i u bratovu kuću. Budući da ga ondje nije zatekao, udaljio se automobilom, a brat je pozvao policiju.

- Primijetivši policijsko vozilo, vozač se vozilom dao u bijeg. U bijegu vozilom je udario u metalni stup i time ga onesposobio za daljnje upravljanje, pa je napustio vozilo i trčeći se udaljio prema rijeci Bosut, gdje se sakrio u visoko raslinje, otkriva detalje potjere Dragoslav Živković, glasnogovornik PU vukovarsko-srijemske.

Odbio se mirno predati i pucao je na policiju.

- Nakon prestanka razmjene hitaca između osumnjičenika i policijskih službenika, policijski službenici uočavaju tijelo osobe kako pluta u rijeci, dodaje Živković.

Hici iz vatrenoga oružja koji su tada proparali zrak uznemirili su stanovnike ulice uz rijeku Bosut.

- Tu je on bježao. Navodno je pucao, čuo je moj sin, ja nisam, kaže Rudolf, Vinkovaca.

Na mjestu događaja još su vidljivi tragovi policijske akcije. A za mladića koji je ocu oduzeo život njegovi prijatelji iz djetinjstva upalili su lampion. Zločin ih je, kažu, šokirao, kao i sve Vinkovčane.

- Oni su bili dosta zatajna obitelj, mislim između sebe, a što se dešavalo u kući ne znam. Inače na ulici, u bašči, kad smo se sretali bili su pristojni, pozdravljali su, kaže susjed Radić.

Koji je motiv ovog strašnog čina, i dalje nije poznato. Obdukcijom će se utvrditi je li muškarac koji je ubio oca, a liječio se od ovisnosti u psihijatrijskoj ustanovi i komuni, na kraju počinio samoubojstvo ili je stradao u razmjeni vatre s policijom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!