10:28 / 26.11.2020.

Autor: V.K./Hina

U virovitički Dom zdravlja stižu brzi antigenski testovi

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije stiže 440 komada brzih antigenih testova na koronavirus, koji će biti distribuirani liječnicima opće medicine.
U Dom zdravlja Virovitičko-podravske županije stiže 440 komada brzih antigenih testova na koronavirus, koji će biti distribuirani liječnicima opće medicine, izvijestili su iz te zdravstvene ustanove.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

Brzim testovima liječnicima opće medicine uvelike će biti olakšana odluka hoće li nekome odrediti izolaciju ili samoizolaciju, ali i omogućiti testiranje izvan virovitičke bolnice, izjavio je ravnatelj Doma zdravlja Virovitičko-podravske županije Ivica Fotez.

Dodao je kako će se time pacijentima olakšati liječenje i smanjeni eventualne troškove. Oni više neće morati iz udaljenijih krajeva na testiranje u Viroviticu, već će to moći obaviti kod svog liječnika opće medicine, u svojem naselju ili najbližoj ambulanti, objasnio je Fotez.

Brze antigene testova dobit će i Dom za psihički bolesne osobe u Suhopoljskoj Borovi. To je jedno od strateških mjesta za sprječavanje širena koronavirusa u kojemu smo educirali djelatnike kako bi sami mogli testirati svoje štićenike, rekao je Fotez.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!