17:03 / 29.12.2018.

Autor: HRT

U Viškovu istukao djevojku

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Devetnaestogodišnjakinja je potom sat vremena nepomično ležala na cesti, do dolaska hitne pomoći.
Primorsko-goranska policija uhitila je 26-godišnjaka kojeg sumnjiči da se rano jučer u jednom ugostiteljskom objektu u Viškovu drsko i nepristojno ponašao prema četiri djevojke, nakon čega je jednu od njih uz vrijeđanje naguravao i ozlijedio.

Devetnaestogodišnjakinja je potom sat vremena nepomično ležala na cesti, do dolaska hitne pomoći. Liječnička pomoć pružena joj je u KBC-u Rijeka gdje su joj konstatirane lakše tjelesne ozljede. 

Nakon cjelodnevne potrage policija je sinoć pronašla 26-godišnjaka i privela na istraživanje, izvijestila je primorsko-goranska policija.

Istraživanjem je također utvrđeno da je u proteklih desetak godina osumnjičenik procesuiran za počinjenje više prekršajnih i kaznenih djela. Muškarac je prekršajno prijavljen zbog naročito drskog i nepristojnog ponašanja te će biti odveden na Prekršajni sud.

Iz Foruma žena SDP-a priopćili su da su zgroženi postupanjem policije u slučaju zlostavljanja mlade žene na području Grada Rijeke.

Udaranje glavom u asfalt okarakterizirati "prekršajem" i nazvati ga drskim i nepristojnim ponašanjem, izjednačava taj čin s pukim prijestupom za pogrešno parkiranje, navodi Forum SDP-a. Pri tom, dodaje se u priopćenju, postoji sličnost riječkog slučaja sa slučajem Daruvarac i premlaćivanjem djevojke u Zadru, gdje su pojedine osobe svjedočile počinjenju nasilja i nisu poduzele ništa.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!