U Vodicama predstavljeni rezultati europskog sigurnosnog projekta Firespill

28.03.2023.

12:27

Autor: Anamarija Škorić/Dnevnik/B.A./HRT

Ukupna vrijednost projekta Firespill je 16 i pol milijuna eura

Ukupna vrijednost projekta Firespill je 16 i pol milijuna eura

Foto: Dnevnik / HRT

Turistička sezona sve je bliže, a to, nažalost, znači da je sve bliže i udarna sezona za naše vatrogasce. U borbi s požarima, ali i drugim prirodnim katastrofama trebao bi im pomoć europski sigurnosni projekt Firespill, čiji su rezultati predstavljeni danas u Vodicama. Tijekom projekta žurne službe partnerskih zemalja Italije i Hrvatske dobile su opremu i vozila, te su uspostavljeni centri za naprednu obuku. 

Kako je u podnevnom HTV-ovom Dnevniku javila Anamarija Škorić, cilj projekta je učinkovitost žurnih službi podići na maksimalnu razinu, kako bi se suočili s rastućim brojem prirodnih katastrofa, ali i katastrofa koje uzrokuje ljudska ruka.


Zbog toga su hitne službe Šibensko-kninske županije dobile najsuvremenije zapovjedno komunikacijsko vozilo vrijedno gotovo pola milijuna eura.


Ukupna vrijednost projekta Firespill je 16 i pol milijuna eura.


- Vidjeli smo da sve one sposobnosti koje vatrogasci imaju zaista čine dodatnu vrijednost u našemu društvu, rekao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!