U Vodnjanu otvoren novi zdravstveni centar

11.11.2019.

16:30

Autor: Jasminka Kalčić/T.V./HRT

default error photo
Prvi zdravstveni objekt izgrađen u Istri nakon gotovo trideset godina zdravstveni je centar u Vodnjanu. Više od 4 tisuće mještana godinama ga je željno iščekivalo jer je dosadašnja ambulanta bila posve derutna.
Novi je zdravstveni centar otvoren nedaleko od tamošnje osnovne škole. Investicija je vrijedna više od 5 milijuna kuna, od čega je Grad Vodnjan izdvojio nešto više od milijun i pol kuna. U novom zdravstvenom centru smještene su ambulante, ljekarna te prostor za edukaciju.

Na gotovo 400 četvornih metara u posve novim prostorima pacijenti gotovo veselo dolaze svojim dvjema liječnicama opće prakse.

- Ima ovdje i lijepo parkiralište, ima ambulanti i ljekarna. Mislim tko je to tako izmislio, pametan je bio, kaže Dolores Rajčić.

Nakon 3 godine planiranja i pripreme sve je brzo odrađeno. Udružili su se u tome projektu Istarska županija, njezini domovi zdravlja te Grad Vodnjan.

- Uloženo je u njega ukupno 5 milijuna kuna, dio Grada Vodnjana je u tome što smo mi platili projekt, ustupili zemljište i kompletno uredili okoliš oko zdravstvene stanice, objašnjava gradonačelnik Vodnjana Klaudio Vitasović.

Da je riječ o kvalitetnom zdravstvenom centru govori i činjenica da neprestano vrvi pacijentima, iz Vodnjana, ali i šire okolice. Dvije liječnice i njihove sestre doista imaju pune ruke posla.

- Nije usporedivo raditi u nekim dotrajalim prostorima gdje ni ostali uvjeti nisu bili uopće primjereni, a sasvim je lijepo i ugodno, veselo raditi u novim prostorima koji su svijetli, prozračni i koji čine pacijente radosnijima u dolasku, istiće dr. Doria Leonardelli, specijalistica obiteljske medicine.

Usto, u vodnjanskome zdravstvenom centru prostor je i za stomatološku ordinaciju, patronažne sestre te djelatnost zdravstvene njege u kući.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!