13:04 / 23.07.2019.

Autor: HRT

U vojarni "Admiral Sveto Letica - Barba" u Splitu potpisani sporazumi

-

-

Foto: - / -

U vojarni "Admiral Sveto Letica - Barba" u Splitu svečano su potpisani sporazumi ministarstava obrane, ministarstva prometa i infrastrukture te ministarstva poljoprivrede o nabavi brzih plovila za nadzor morskog ribarstva.
U vojarni "Admiral Sveto Letica - Barba" u Splitu svečano su potpisani sporazumi Ministarstava obrane, Ministarstva prometa i infrastrukture te Ministarstva poljoprivrede o nabavi brzih plovila za nadzor morskog ribarstva.

Potpisana su tri sporazuma: između Ministarstva obrane i Ministarstva mora, prometa i infrastrukture Sporazum o zajedničkoj suradnji u provedbi Sporazuma o privremenom prijenosu imovine Europske agencije za pomorsku sigurnost (EMSA) na brigu Republike Hrvatske te Sporazum o utvrđivanju uvjeta za stjecanje i obnovu svjedodžbi o osposobljenosti temeljem plovidbene službe ostvarene na ratnim brodovima Hrvatske ratne mornarice i brodovima Obalne straže RH. Između Ministarstva obrane i Ministarstva poljoprivrede sklopljen je Sporazum o nabavi dva plovila za nadzor morskog ribarstva u sklopu zadaća i nadležnosti MORH-a.

- Sporazum o privremenom prijenosu imovine europske agencije za pomorsku sigurnost na Republiku Hrvatsku, pomoći će očuvati naš Jadran čisti u slučaju bilo kakve pomorske nesreće. Osim toga povezuje našu obalnu stražu s europskim partnerima, rekao je Damir Krstičević, ministar obrane.

- Vrijednost opreme, koju nam je ustupila ruska agencija, je oko 7 milijuna kuna. To je velika sigurnost za našu obalu, naš turizam i gospodarstvo do trenutka dok ne nabavimo nove brodove, naglasio je Oleg Butković, ministar mora, prometa i infrastrukture.

- Izražavam svoje zadovoljstvo i počašćena sam što danas mogu nazočiti potpisivanju tri sporazuma i u ime ministarstva poljoprivrede potpisati sporazum o nabavci dva nova plovila u svrhu obavljanja ribarskog nadzora, a u okviru zadaća i nadležnosti ministarstva obrane, rekla je Marija Vučković, nova ministrica poljoprivrede.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!