U Vranjicu novo onečišćenje mora, mazut po rivi i brodovima

23.09.2022.

20:58

Autor: M.M./HRT

Onečišćenje mora u Vranjicu

Onečišćenje mora u Vranjicu

Foto: Građanska Inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti" / -

Građanska Inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti" prijavila je novo onečišćenje mora u Vranjicu. Ističu, da "saniranog" mazuta nakon maestrala ima po rivi i brodovima mještana.


Galerija
Mještani Vranjica vode borbu s onečišćenjima mora, Foto: Građanska Inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti"/-
Onečišćenje mora u Vranjicu, Foto: Građanska Inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti"/-Onečišćenje mora u Vranjicu, Foto: Građanska Inicijativa "Mjesto koje hoće živjeti"/-

Cijelim vranjičkim zaljevom, dodaju - na površini mora te po zapadnoj, južnoj i sjevernoj obali pliva mazut kao i kanalizacijski Ispusti (prijavljivani više puta), masnoće, pjene, razno razne emulzije te boja sa brodova.

- Smiješno je da nakon skoro dvije godine još uvijek prijavljujemo iste stvari, slušamo iste floskule i prebacivanja odgovornosti s institucije na instituciju. Očekujemo veće kontrole, poduzimanje preventivnih mjera koje bi spriječile ovakva onečišćenja i da se obećanja koja izgovorite zbilja i realizirate, ističu iz Građanske Inicijative "Mjesto koje hoće živjeti".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!