12:34 / 25.10.2020.

Autor: HRT

U Vraždinskoj županiji 110 novooboljelih

Foto: HRT

Foto: HRT

Foto: - / HRT

U Varaždinskoj županiji i danas 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 42 osobe su na bolničkom liječenju, a u Općoj bolnici Varaždin 94 djelatnika ne radi.
U Varaždinskoj županiji i danas 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, 42 osobe su na bolničkom liječenju, a u Općoj bolnici Varaždin 94 djelatnika ne rade.

➡️
Koronavirus - najnovije informacije

Tijekom 24 sata u Varaždinskoj županiji evidentirano je 110 novih slučajeva zaraze koronavirusom, kao i dan prije. Što se tiče izvora zaraze, u 65 slučajeva riječ je o bliskim kontaktima unutar obitelji ili radnog okruženja, a u 45 slučajeva izvor zaraze je nepoznat.

Ukupan broj aktivnih slučajeva u Varaždinskoj županiji sada je 551, s obzirom na to da imamo i 41 otpust s kućnog liječenja. Na bolničkom liječenju u Općoj bolnici nalaze se 42 osobe s težom kliničkom slikom, 40 osoba je na kisiku i dvoje ih je na respiratoru. Na liječenju kod kuće trenutno je 509 osoba.

Zabilježena su i nova postupanja unutar bolničkog sustava. Nakon što su evidentirani novi pozitivni, ali i novi oporavljeni, u Općoj bolnici Varaždin trenutno imamo 33 pozitivna djelatnika i dodatnog 61 djelatnika u mjeri samoizolacije.

Vezano za jučerašnje postupanje u jednom domu za starije i nemoćne s 30-ak korisnika zbog jednog pozitivnog djelatnika, možemo izvijestiti da su obrađeni brisevi svih djelatnika i korisnika te da za sada nema novih pozitivnih.

Nova postupanja bila su u tri osnovnoškolske ustanove, jednoj srednjoškolskoj ustanovi, te u jednom dječjem vrtiću zbog čega je za više razreda i grupa određena mjera samoizolacije. U mjeri samoizolacije trenutačno se nalazi 1818 osoba, s time da je epidemiološka obrada još u tijeku, što znači da nisu još utvrđeni svi kontakti pozitivnih i nisu svi evidentirani u Centralnom repozitoriju podataka.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!